Anak berlari nak tatap jenazah ibu buat kali terakhir selepas tiba di airport buat netizen sebak

Anak berlari nak tatap jenazah ibu buat kali terakhir selepas tiba di airport buat netizen sebak

 

Apabila merantau jauh dari kampung halaman, antara perkara yang paling ditakuti adalah sekiranya berlaku sebarang pemergian atau kehilangan orang tersayang.

Apa lagi jika tidak sempat pula untuk menatap insan-insan itu buat kali terakhir. Sudah pasti akan timbul rasa terkilan dan juga ralat yang membelenggu.

Perginya seorang ibu di hari kepulangan anak

Namun situasi itulah yang perlu dilalui seorang wanita ini apabila mendapat berita kehilangan ibu tercinta ketika sudah pun dalam perjalanan pulang ke Tawau, kampung halamannya. Sewaktu menerima berita mengenai kesihatan orang tuanya itu yang merudum akibat masalah jantung, dia terus bergegas mencari tiket untuk balik.

Ibu 'Pergi' Waktu Dah Naik Flight, Anak Berlari Nak Tatap Jasad Kali Terakhir 2

Dah rancang balik kampung harini tapi hari yang sama juga ibunya pergi dulu

Akan tetapi, sudah menjadi takdir Tuhan apabila wanita tersebut hanya disambut dengan sekujur tubuh yang tidak lagi berkutik.

Setibanya di kampung, dia dilihat terus berlari ke kawasan perkuburan sebelum dilihat mengigil ketika diminta untuk mengucup serta menatap wajah ibunya buat kali terakhir.

 

Bila hilangnya keberkatan doa seorang ibu, perit rasanya…Mimpi menakutkan buat semua anak

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama sebak melihat perkongsian berkenaan. Dalam pada itu, ramai mengakui cukup faham perasaan wanita itu kerana pernah berada dalam situasi hampir sama.

Ibu 'Pergi' Waktu Dah Naik Flight, Anak Berlari Nak Tatap Jasad Kali Terakhir 3

Ibu 'Pergi' Waktu Dah Naik Flight, Anak Berlari Nak Tatap Jasad Kali Terakhir 4

Ibu 'Pergi' Waktu Dah Naik Flight, Anak Berlari Nak Tatap Jasad Kali Terakhir 5