“Aku ada produk & kaya” – Sudah jangka tersingkir, Ifa Raziah tak kisah terus dikecam

“Aku ada produk & kaya” – Sudah jangka tersingkir, Ifa Raziah tak kisah terus dikecam

 

Selepas empat minggu berentap di program realiti Terpaling Juara, penyanyi Ifa Raziah yang sering dikritik netizen sejak kebelakangan ini mengenai nyanyiannya yang sumbang telah diumumkan tersingkir, semalam.

Akur dengan keputusan tersebut, Ifa menganggap penyingkirannya pada minggu tersebut adalah bukan rezekinya dan ia merupakan adat apabila masuk dalam sebuah pertandingan.

Malah, menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh @terpalingjuaratv3 di laman Instagramnya, Ifa memaklumkan dia dapat menyangkakan bahawa dia adalah peserta yang akan disingkirkan.

“Ifa dah boleh agak dah yang akan tersingkir, setiap miggu akan bersiap sedia untuk disingkir, jadi bila disingkirkan aku okay. Rezeki saya hanya setakat minggu keempat sahaja.

“Bukan kita tak biasa masuk pertandingan, ini la adatnya, ada kalah dan menang. kita kena terima dengan hati yang terbuka.mungkin aku tak cukup bagus, ada yang lebih bagus daripada kita,” katanya.

Jelas penyanyi yang berusia 47 tahun itu lagi, dia percaya bahawa lebih ramai yang menyokongnya dalam industri nyanyian dan tidak kisah dikritik atau dikecam oleh orang ramai.

Baginya, kecaman serta kritikan yang dilontarkan netizen terutama golongan yang tidak menyukainya adalah salah satu  marketing untuk dia terus bangkit dalam industri hiburan.

@xtra_my

Betul tuh rakyat Malaysia ni ada berjuta, ada ramai tau yang sayangkan Ifa Raziah 🥰 Min doakan semoga Ifa Raziah terus suskses ya😘 #fyp #xtramy #ifaraziah #tersingkir #terpalingjuara #playlistajl #tontonmy #beritaditiktok #sembangentertainment

♬ original sound – XTRA – XTRA

“Itu kak Ifa cakap daripada awal, aku tersingkir atau masuk final, tetap Ifa Raziah. Bukan semua orang tak suka aku, banyak yang sokong dan suka. Yang sokong aku, dia tak bersuara dan tak berkata, hanya diam serta memerhati sahaja.

“Kepada yang tak suka aku itu, aku okay sahaja. Tapi aku berterima kasih kerana haters-haters inilah yang bagi free marketing untuk aku, alhamdulilah. aku semakin dikenali, diperkatakan dan dipertikaikan.

“Yang ketawakan aku pun, macam itu juga hidup kau. Aku ada produk sendiri dan kaya juga,” ujarnya.

Alhamdulillah, akhirnya tersingkir jugak

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur selepas mendapat tahu penyanyi sensasi tersebut disingkirkan daripada program itu memandangkan dia tidak layak untuk meneruskan minggu yang seterusnya.

Dah tersingkir pun sempat berlagak lagi

Bukan itu sahaja, daripada temu bual tersebut, netizen turut menyifatkan Ifa tetap bersikap angkuh serta cakap besar meskipun sudah disingkirkan daripada Terpaling Juara.