Akhirnya Najib tak dapat buktikan apa-apa untuk kaitkan TS Zeti

Akhirnya Najib tak dapat buktikan apa-apa untuk kaitkan TS Zeti

 

Bayangkan, Najib yang hebahkan dia ada bukti baru kaitkan Zeti. Dia yang buat permohonan untuk kemukakan bukti baru. Bila Mahkamah benarkan, dia yang minta tangguh. Sedap jer bagi alasan anak peguam dia positif Covid-19. Elok pulak positif Covid-19 sehari sebelum bicara.

Lagi teruk, suka suka hati minta tangguh tanpa dokumen. Bila Hakim Mahkamah Rayuan minta diteruskan sidang jam 12 melalui aplikasi Zoom, peguam dia bagi alasan dokumen tertinggal di pejabat. Nampak tak bagaimana si penyangak mudah depa perbodohkan Bani Melayu. Takkan Mahkamah nak percaya hanya dari rekayasa screenshot Facebook dia.

Boleh jadi Najib hanya harapkan Mahkamah tolak terus permohonan Najib. Boleh bagi alasan dia dizalimi. Bila Mahkamah sedia dengar, dia mengelat. Bagi alasan. Dulu dalam kes Ds Anwar, teori konspirasi pun wujud, DS Anwar siap buktikan. Saifool Bukhari, Ezam hadir ke rumah dan kediaman Najib hari dia didakwa dan melaporkan dia dirogol. Lagi lah bukti jelas, tapi Mahkamah tolak.

Najib ni sebenarnya memang takda bukti apa pun. Dulu dokumen Putera Raja Arab Saudi dia letak dalam Facebook tahun 2018, bila diminta sahkan tandatangan pun dalam perbicaraan, sampai habis bicara tahun 2020 tak dapat buktikan. 1 Malaysia dia tipu dengan dokumen siap nak kemukakan dokumen mesej “Swift” antara bank Putera Saud Abdulaziz Al-Saud dan dia.

Jangan kata bukti tandatangan Putera Arab, tandatangan sendiri pun dia tak ingat. Sampaikan nak bawa pakar luar sahkan tandatangan sendiri. Last last dia tak bawa pun pakar luar. Tu lah cara Najib menipu bani Melayu terang terang.

Apa kata Hakim Mahkamah Tinggi dalam penghakiman dia tentang dokumen tu dalam kes SRC? Hakim berkata kisah daripada surat-surat itu adalah “satu rekayasa yang lemah” antara “masalah” yang ada pada dokumen itu, kata hakim, ialah salah satu surat yang menjanjikan sejumlah besar wang untuk Najib ditandatangani oleh seorang “Putera Arab Saudi”.

Seperti aku tulis sejak awal Feb, tidak ada sebarang buktikan untuk kaitkan TS Zeti yang ada propaganda murahan untuk cuci dosa kesalahan dia sendiri. Dia ni pelakon jahat berwatak baik. Penipuan dia bukan saja berjaya menipu bani Melayu. Malah Pak Lebai, Ulama hatta ada penyokong PH hat percaya. Boleh pulak depa percaya Zeti pakat dengan Jho Low pekena Najib.

Memang betul lah dia ni si penyangak. Dah buat salah. Tak pernah rasa berdosa dan bersalah. Tapi heran, ramai betul sampai hat cerdik pandai percaya kat mamat penyangak ni. Bayangkan, adik dia sendiri pun dah tak percaya kat dia. Ada Ulama dan Lebai yg percaya.. 🙂

Ipohmali