Ajal ketika bercuti, remaja meninggal dunia selepas masuk ‘rumah hantu

Ajal ketika bercuti, remaja meninggal dunia selepas masuk ‘rumah hantu

 

Seorang remaja lelaki didakwa meninggal dunia akibat serangan jantung selepas memasuki ‘rumah hantu’ dipercayai ketika bercuti bersama ahli keluarga di sebuah pusat peranginan di Bentong, Pahang pada tengah hari Rabu lalu.

Pengasas dan Sukarelawan Unit Khas Van Jenazah, Mr Wan Cai berkongsi kisah pemergian mangsa, Muhammad Suhairil di laman Facebook dari awal sehingga arwah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Bukit Baru, Melaka malam tadi.

Menurut Mr Wan Cai, remaja berusia 16 tahun itu melalui percutian dengan penuh kegembiraan selama tiga hari dua malam sebelum berakhir dengan tragedi apabila menghembuskan nafas terakhir pada hari ketiga.

Rajin bantu ibu bapa cari rezeki

Bercerita lanjut, Mr Wan Cai berkata, anak kelima dari enam adik-beradik itu dibawa ke sebuah klinik berdekatan selepas berlaku kejadian tersebut namun disahkan meninggal dunia sebaik tiba bagi menerima rawatan lanjut.

Difahamkan, Allahyarham Muhammad Suhairil kemudiannya dihantar ke Hospital Bentong untuk menjalani proses bedah siasat.

Kami jalankan amanah diberi bapa arwah

Terdahulu, Mr Wan Cai memuat naik sebuah video kejadian memaparkan mangsa terkulai dan tidak sedarkan diri sebelum kedengaran suara meminta pertolongan daripada kakitangan ‘rumah hantu’ berkenaan.