16 kali ditikam kekasih, gadis ini tetap maafkan & rancang berkahwin

16 kali ditikam kekasih, gadis ini tetap maafkan & rancang berkahwin

 

Gadis ditikam 16 kali maafkan perlakuan kekasih, sudah tarik laporan polis & rancang nikah.Tiada dendam dan tiada sekelumit rasa marah walau nyawa sendiri hampir tergadai.

Malah merancang untuk berkahwin dengan kekasih hati  hingga kesnya menjadi tumpuan masyarakat.

Inilah diakui oleh Eka Wahyu Lestari, 23 yang mengakui memilih berdamai dengan kekasihnya, Fika Andrean Banjarnahor, 21 yang telah menikamnya sebanyak 16 kali dan keduanya sepakat mahu bernikah dalam masa terdekat.

Gadis Ditikam 16 Kali Maafkan Perlakuan Kekasih

Mengimbau kejadian malang hingga nyawanya jadi taruhan, Eka menjelaskan ketika kejadian mereka berdua berselisih faham dan tanpa sedar, Andrean menikamnya sebanyak 16 kali.

“Sebenarnya dia tiada niat membunuh saya. Ia hanya pertengkaran biasa. Biasalah orang berpacaran mesti ada selisih faham. Kami kemudian bergaduh dalam kereta hingga jadinya ditikam bertubi-tubi.

“Saya juga tidak mengandung atau mahu gugurkan kandungan,’ katanya menepis pertanyaan ini.

Eka turut memaklumkan, selepas dirinya dikejarkan ke hospital menerima rawatan, hal antara mereka dibincangkan antara kedua belah keluarga.

Sudah Tarik Laporan Polis & Rancang Nikah

“Keluarga Andrean dan saya sudah berdamai, mereka minta laporan ditarik dan saya sedang uruskan termasuk juga persetujuan pernikahan dalam masa terdekat.

“Hubungan saya dengan Andrean sudah ke tahap serius. Jadi tunggu perdamaian untuk membebaskan dirinya saja sekarang,” katanya mengakui ditikam di bahagian perut sebanyak 16 kali.

Berasal dari daerah Asahan, Eka berkata, mereka di dalam kereta ketika kejadian.

“Andrean menikam saya bertubi-tubi sebelum menyedari saya semakin tidak bermaya.

Dalam pada itu, siasatan polis dapati suspek meminta kekasihnya ini berbohong ketika dihantar ke tempat kerja dalam keadaan berlumuran darah.

“Namun lukanya agak parah dan kerana itulah dihantar ke rumah sakit,” kata polis dalam satu kenyataan.

Ternyata benarlah cinta itu buta pada orang yang buta menilainya.