12 tahun setia berkhidmat, majikan Cina hadiahkan rumah, kereta dan bonus raya kepada pekerja Melayu

12 tahun setia berkhidmat, majikan Cina hadiahkan rumah, kereta dan bonus raya kepada pekerja Melayu

 

Tular nama seorang ahli perniagaan, Sunny Seow menjadi bualan ramai apabila beri ganjaran dua bulan bonus dan cuti hari raya selama seminggu kepada dua pekerja berbangsa Melayu.

Menurut laporan Weird Kaya, dua pekerja melayu itu telah bekerja selama 12 tahun dan Seow mengimbau kenangan permulaan pekerjanya sehingga ke jawatan semasa yang dipegang.

Dua pekerja bermula dengan menerima gaji hanya RM900 sebulan, kini keduanya memperolehi RM5000 sebulan.

Seow juga berkata dia menjaga kebajikan dua pekerjanya dengan menyediakan perumahan dan pengangkutan yang meningkatkan kualiti hidup mereka dengan ketara.

Mereka baru berusia 16 tahun ketika sertai pasukan saya. Saya juga telah berikan mereka sebuah rumah dan sebuah kereta. Kini, salah seorang daripada mereka mempunyai keluarga dengan dua anak. Saya mengubah hidup mereka, membantu mereka keluar dari kemiskinan.

Saya berterima kasih kepada mereka atas kesetiaan mereka selama 12 tahun ini. Mereka mungkin tidak memperoleh banyak, tetapi mereka masih membuatnya berfungsi. Semoga berjaya kepada mereka!

Hantaran yang dikongsi meraih lebih 1.9 ribu likes dan 113 shares dan rata-rata terharu dan kagum dengan gerak geri Sunny yang baik hati.