“10 tahun berkhidmat, tak pernah lihat pasangan senyum & seronok sebab kes khalwat” – Staf agensi agama

“10 tahun berkhidmat, tak pernah lihat pasangan senyum & seronok sebab kes khalwat” – Staf agensi agama

 

Seorang staf agensi agama luah rasa pelik apabila melihat gelagat selebriti yang tersenyum lebar dan gembira ketika hadir ke mahkamah atas pertuduhan berkhalwat.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh staf yang dikenali sebagai Ajak, dia pertama kali melihat situasi itu sepanjang lebih 10 tahun berkhidmat di agensi agama.

Staf agensi agama

Ujarnya lagi, Ajak seakan tidak boleh terima alasan yang diberikan oleh artis tersebut yang mengukir senyuman disebabkan gembira berjumpa dengan rakan media di mahkamah.

“Sepanjang berkhidmat di agensi agama lebih 10 tahun belum pernah lagi saya melihat kes tangkapan khalwat melibatkan pasangan apabila didakwa di mahkamah dia dalam keadaan senyum dan seronok.

“Seronok berjumpa dengan kawan-kawan media katanya sampai lupa ini kes tangkapan khalwat,”  katanya.

Terdahulu, kecoh di media sosial apabila pelakon Ruhainies dan Aliff Aziz mengaku tidak bersalah atas pertuduhan berkhalwat di sebuah kondominium mewah pada 9 Mac lalu.

Bukan itu sahaja, Ruhanies turut dikecam ramai kerana tidak sensitif dengan dakwaan tersebut apabila dia dilihat tersenyum lebar ketika menghadiri ke mahkamah.

Ujar Ruhainies atau nama sebenarnya, Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, 32, dia tidak pandai berpura-pura atau berlakon sengaja menangis di hadapan kamera.