Ismail Sabri, DG Hisham adakan sidang media bersama petang ini

Ismail Sabri, DG Hisham adakan sidang media bersama petang ini

SATU sidang media bersama oleh Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dijadualkan pada pukul 5 petang Selasa (11 Mei).

Ini merupakan kali pertama dua jurucakap kerajaan untuk perkara yang tidak berkaitan dan berkaitan kesihatan mengadakan sidang media bersama.

Sidang media itu dijangka mengumumkan perincian lebih lanjut mengenai prosedur operasi standard (SOP) susulan kerajaan mengumumkan satu lagi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sejak setahun lalu, Ismail Sabri dan Dr Noor Hisham mengadakan sidang media secara berasingan di mana menteri kanan itu mengemaskini mengenai perkara-perkara yang tidak berkaitan dengan kesihatan seperti SOP dan penguatkuasaan pelbagai PKP, sementara Dr Noor Hisham mengemaskini kes Covid- 19 di negara ini dan perkara berkaitan kesihatan.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan PKP dilaksanakan di seluruh negara dari 12 Mei hingga 7 Jun, berikutan peningkatan kes Covid-19. – The Star